Sharonfruit azijn – 1

“Zal het wat worden….? Sharonfruit azijn…”. Dat was mijn gedachte toen ik een doos Sharonfruit op de markt in de aanbieding zag staan. Maar bij het horen van de prijs was ik al om…
Ook al wordt het niks, dan ga ik me daar geen buil aan vallen !!

Sharonfruit

Na het proeven van het Sharonfruit tijdens de verwerking komt het toch wat laf en smaakloos over. Even een duik in de koelkast levert een stuk gember en een rode peper. Het recept is geboren!

Sharonfruit-met-gember-en-rode-peper-azijn

Hmmmm…. Die naam is toch wat te lang en complex!
Dan toch maar gewoon Sharonfruit azijn

SharonfruitMet

Of het echt wat wordt moeten we nog even afwachten. Het vergisten gaat voorspoedig, maar tijdens het verzuren doet een rare azijnmoeder zijn intrede. De toegevoegde moeder lijkt het niet te redden en de plaats lijkt overgenomen door een andere cultuur. Ziet er nog wel goed uit, dus gewoon maar even afwachten of het wat worden wil.

Resultaat volgt later hieronder…

Resultaat:
Hmmm… Niet helemaal overtuigend… De vrucht had wat weinig eigen smaak en of het voldoende geweest zou zijn voor een goede azijn moet ik later nog eens proberen. Want het is uiteindelijk toch mis gegaan. De schimmel erin kwam  en die ging sneller dan de azijnmoeder. Potentie was wel aanwezig maar heel duidelijk aanwezig weet ik nog niet zo. De start zag er beter uit dan het tussenresultaat. Later dus nog een keer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *