Vijgen – 1

12138462_750700081729535_8677295339848181450_oEind 2015 raakte ik in gesprek met een collega over haar “probleem”. Ze had in haar tuin een vijgenboom en maakte ieder jaar vijgenjam. Maar de boom leverde elk jaar zoveel vijgen dat er zulke grote hoeveelheden jam gemaakt konden worden dat ze het niet meer kwijt raakte. Zelfs niet meer door weggeven, want de familie had nog jam staan van de jaren daarvoor!
Mijn antwoord en oplossing: “Maar van vijgen kun je toch nog heel veel meer maken dan alleen jam!?!“. Ze wist dat ik altijd probeer van fruit de meest gekke dingen te maken, dus was ze bij mij ook aan het goede adres. Haar voorstel volgde direct: “Dan kom jij mij dat maar eens uitleggen volgend jaar als de nieuwe vijgen rijp zijn!“.

Afgelopen week ontving ik de mail: Half september verwacht ze dat de vijgen rijp zijn, of we dan langs willen komen voor de workshops 🙂
Daar zeggen wij natuurlijk geen “Nee” tegen!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *