Vijgen – 7

Vijgen in rode wijn

Tijdens ons verblijf kregen we door de vrouw des huizes een heerlijk recept voorgeschoteld met de verse vijgen. Zo uit de oven! Een soort crostini met geitenkaas, verse vijg en wat honing. We hebben er alleen nog maar een ‘aangevreten’ foto van, wan het was zo lekker dat we er niet af konden blijven tot de foto gemaakt was.

20160921_134316

Dit gerecht was in mijn gedachten blijven hangen. Toen het weer tegen de kerstperiode liep en we altijd een gezamenlijk eten met collega’s hebben, waarbij in duo’s een gang van het diner wordt voorbereid, hoefde ik dus ook niet lang na te denken wat het worden moest. Hoewel geen verse vijgen meer tot mijn beschikking had ik een ideale vervanger: De vijgen op rode wijn! Die zou zowel de verse vijg als de honing kunnen vervangen en een heerlijk voorgerecht opleveren. Aldus geschiedde en zo konden mijn collega’s meegenieten van onze heerlijke vakantie in Frankrijk.

De collega’s reageerde zo enthousiast, dat we enige tijd later op ons familie-kerstdiner het recept maar eens op herhaling hebben laten komen.
We zijn nog op zoek naar een foto, maar mogelijk is ook hier het gerecht al opgepeuzeld geweest nog voor de foto gemaakt kon worden.

Het recept is eigenlijk heel eenvoudig.

Een sneetje stokbrood beleggen met een plak geitenkaas.
Daar bovenop een kwart vijg uit de rode wijn en wat rode wijn saus erover.
Het geheel ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.


Een gedachte over “Vijgen – 7

  1. […] De Vijgen op rode wijn was ook al klaar na het inmaken in Frankrijk. Zes potten om een jaar heerlijk... https://acetodimetri.wordpress.com/2016/11/19/vijgen-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *