Komkommer azijn

De nieuwe komkommerazijn

Daar staat ie dan te pronken… Komkommerazijn. Onze nieuwste creatie:

Komkommerazijn

Een mooie azijn om snel een lekkere vinaigrette voor je slaatje te maken. Mix je een scheutje van deze komkommerazijn met een goede olijfolie en je hebt direct een lekkere dressing. Voeg eventueel nog wat dille of wat honing toe. Heerlijk voor een aardappelsalade.
Probeer met deze azijn ook eens het deglaceren van een pan na het bakken van een stuk vis.

Even uitleggen …

Van komkommer zelf valt eigenlijk geen azijn te maken. Voor het maken van azijn heb je suiker nodig en dat zit niet zo veel in komkommer. Een gemiddelde komkommer heeft maar 20% van de benodigde suikers. Dat zou betekenen dat we zongedroogde komkommer moeten gaan gebruiken om voldoende suiker uit de komkommer te krijgen voor azijn. Dat wordt ons toch iets te omslachtig. Dan de tweede optie maar!

Deze komkommerazijn maken we met versterkte appelciderazijn als basis en voegen daar de komkommer aan toe. Dus heet onze komkommerazijn eigenlijk ook komkommermoesazijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *