Duo van veldsla en rucola met gebrande feta, ansjovis en tomatenazijn

Bereidingswijze

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd hem in de lengte door. Stoom de pastinaak gedurende 2 à 3 minuten en kruid met wat peper en zout. Snijd de feta in blokjes en brand ze kort met de bunsenbrander.  
Doe het eiwit, de mosterd, peper en zout, de Chardonnay-azijn, het water en de peterselie samen in de blender en mix. Voeg dan straalsgewijs de arachideolie toe en mix tot een mooie peterseliemayonaise.
Hak de macadamianoten fijn. Pel de tomaten en snijd ze in schijfjes. Serveer de pastinaak met de sla, gebrande feta, tomatenschijfjes, ansjovisjes, kappertjes, kruiden, noten en peterseliemayonaise. Besprenkel tot slot met de olijfolie en tomatenazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.