Wit­te kool en ro­de bie­ten in zoetzuur

Ingrediënten

250 ml appelazijn
200 ml kraanwater
125 g kristalsuiker
4 steranijsjes
1 el zwarte peperkorrels
1 el venkelzaad
1 rauwe rode biet
150 g gesneden witte kool

afsluitbare pot van 700 ml of 2 van 350 ml

Bereidingswijze

Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken. Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot. Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast. Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.

Uit: http://www.ah.nl/allerhande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.